POTRES U EU: Na vlast u Austriji dolazi čovek koji voli Srbe!

Deo zivota

Head of the Austrian Freedom Party, FPOe, Heinz Christian Strache delivers a speech during an election campaign for the upcoming European elections, in Vienna, Austria on Thursday, June 4, 2009. (AP Photo/Hans Punz)

Slobodarska partija Austrije (FPO), nakon uspeha na pokrajinskim izborima u Burgenlandu i Štajerskoj, uspela je da unese razdor u Socijaldemokratskoj partiji Austrije (SPO), pošto su socijaldemokrate u Burgenlandu odlučile da sa ovom strankom, desne orijentacije, formiraju novu vladu.

Lider SPO u Burgenlandu Hans Nisl i šef FPO u toj pokrajini Johan Čirc, nakon pregovora koji su vođeni u rekordnom tempu, dogovorili su koalicioni sporazum.

„Dogovorili smo dobar koalicioni sporazum“, naglasio je Nisel, koji je ulaskom u koaliciju sa FPO, narušio politiku koju vodi SPO na saveznom nivou, a koja izopštava slobodarce iz svakih kombinacija vlasti.

SPO i FPO u Burgenlandu su nakon pet dana pregovaranja došli do dogovora za preuzimanje vlade u narendih pet godina.

Odluka Nisla da uđe u koaliciju sa FPO naišla je na otpor i kod socijaldemokratske omldine, ali i organizacija koje se bore protiv desnice i koje najavljuju proteste.

„Nećemo vam dati ni minut mira“, poručili…

Погледај оригинални чланак 124 more words

Постави коментар